Nieuws op Aruba

Achterstallige boetes betalen en dan pas reizen

ORANJESTAD – Reizigers die nog boetes hebben openstaan, lopen het risico om op Luchthaven Reina Beatrix te worden tegengehouden. De boetes moeten eerst worden betaald.

Het Openbaar Ministerie gaat met ingang van deze maand het innen van openstaande geldboetes intensiveren. Het gaat om de geldboetes uit de jaren 2019 tot en met begin 2021 die nog openstaan. In dit kader zullen reizigers door de grenspolitie staande worden gehouden en gewezen op hun openstaande boetes voordat hen wordt toegestaan om verder te reizen. De grenspolitie beschikt over een mobiel pinapparaat van het Openbaar Ministerie, wat het betalen aan de grens, nog vóór het vertrek naar de vakantiebestemming, mogelijk maakt.

Daarnaast kan ook online worden betaald via het rekeningnummer 4000905 van de ArubaBank onder vermelding van het parketnummer en het betalingskenmerk. Degenen die hun boete liever persoonlijk komen betalen aan de balie van het Openbaar Ministerie, dienen van te voren een afspraak te maken via de website (www.omaruba.com). 

De inhaalactie zal tot het einde van het jaar duren en zal steeds worden aangescherpt. Mensen die niet betalen zullen actief door het Openbaar Ministerie worden opgezocht en lopen het risico om vervangende hechtenis te moeten uitzitten in het KIA.

Deel dit artikel