Nieuws op Aruba

Delta-variant lijkt nieuwe coronagolf te brengen

ORANJESTAD – Met meer dan 200 besmette personen en een dagelijks toenemend aantal besmettingen, lijkt een nieuwe coronagolf in aantocht. Zeker nu ongeveer de helft van de besmette personen uit het buitenland komt, sluit het Crisis Team nieuwe maatregelen niet uit.

In lijn met de ontwikkelingen in de rest van de wereld, blijken vooral jonge mensen corona op te lopen. Momenteel is de gemiddelde leeftijd van de besmette personen, 31 jaar. Veruit de meeste besmette personen zijn tussen de 18 en 29 jaar. 

Ook het aantal patiënten in het ziekenhuis neemt toe. Inmiddels zijn negen patiënten opgenomen met corona, van wie vier op de intensive care. Een van de patiënten is een negenjarig meisje. Van de 57 personen die sinds 1 mei vanwege corona zijn opgenomen, waren er slechts twee volledig gevaccineerd.

Deel dit artikel