Nieuws op Aruba

Drukte op luchthaven Aruba neemt toe

Foto - Queen Beatrix International Airport
Foto’s – Queen Beatrix International Airport

ORANJESTAD – Aruba Airport Authority (AAA) meldt dat Luchthaven Reina Beatrix in juni 2021 maar liefst 84.754 vertrekkende passagiers heeft verwerkt. Dat was twintig procent meer dan een maand eerder. 

De luchtvaartsector laat in lijn met de ontwikkelingen in het toerisme, een sterk opgaande lijn zien. AAA spreekt van ‘solide herstel’. In de afgelopen maand bedroeg het aantal vertrekkende passagiers tachtig procent van het aantal in juni 2019.

In juni van dit jaar reisden 74.566 passagiers (pax) naar de Verenigde Staten (VS), 4384 pax naar Europa, 2235 pax naar de voormalige Nederlandse Antillen en 3.569 pax naar Latijns-Amerika. Het totale aantal vertrekkende pax was in juni 83 procent meer dan wat voor deze maand was voorspeld.   

Het aantal bezette zitplaatsen bedroeg tachtig procent van de stoelen aan boord van vliegtuigen op weg naar de VS. De gemiddelde bezetting naar alle markten was 78 procent. In juni 2019 was de gemiddelde bezettingsgraad 85 procent.

Tijdens de afgelopen maand, voerde de Arubaanse luchthaven gemiddeld 26 vluchten per dag uit.  Dat zijn er negen minder dan in juni 2019. Een vergelijking met 2020 kan niet worden gemaakt, omdat het luchtruim toen gesloten was.  

Deel dit artikel