Nieuws op Aruba

Jongeren laten zich massaal vaccineren

ORANJESTAD – Maar liefst 1.781 personen zijn gevaccineerd tijdens de eerste vacunathon jongereneditie. Die werd afgelopen weekend gehouden. 

Tot 16.00 uur werden zaterdag in totaal 1.781 personen tussen de twaalf en zeventien jaar gevaccineerd. Dat is 19,1 procent van deze leeftijdsgroep.

,,Het is van essentieel belang zoveel mogelijk burgers te vaccineren om de verspreiding van het virus onder de verschillende leeftijdsgroepen in de Arubaanse gemeenschap te voorkomen. We zijn nu weer een stap dichter bij het bereiken van de gewenste collectieve immuniteit”, aldus Directie Volksgezondheid.

Tot op heden is dus 19,1 procent van de leeftijdsgroep tussen twaalf en zeventien jaar gevaccineerd, 67,6 procent van de leeftijdsgroep tussen 18 en 59 jaar, en 73,1 procent van de leeftijdsgroep van zestig jaar en ouder.

Deel dit artikel