Nieuws op Aruba

Meer blauw op straat

ORANJESTAD – Demissionair minister Andin Bikker heeft Korps Politie Aruba verzocht meer mensen in te zetten om te patrouilleren op plekken waar veel toeristen komen. Reden daarvoor is de recente golf aan inbraken in huurauto’s.

Vooral bij afgelegen stranden, waar mensen gaan duiken of snorkelen, was het de afgelopen dagen raak. Tientallen toeristen kwamen terug bij hun auto om te ontdekken dat er een ruitje was ingetikt en waardevolle spullen verdwenen. 

Voor een toerist blijft het lastig om geld, pasjes en identiteitspapieren veilig te bewaren tijdens uitstapjes. Opbergen in een afgesloten auto lijkt veilig, maar is dat niet. De auto’s zijn duidelijk te herkennen als huurwagen door de speciale nummerborden. Een inbreker hoeft alleen maar te wachten tot de toeristen het water ingaan om zijn slag te slaan. In de omgeving van de drukke stranden is veel politiecontrole, maar op afgelegen plekken is nauwelijks toezicht.

Minister Bikker heeft de politie gevraagd hier aandacht voor te hebben. Het herstellende toerisme zou immers grote schade kunnen oplopen als de bezoekers zich niet veilig voelen op Aruba. Het eiland staat bekend als uitermate veilig en wil dat graag zo houden. De bewindsman heeft ook aandacht gevraagd voor het project om wireless solar battery powered camera’s te installeren rond hotspots. Dat project kwam stil te liggen vanwege de coronacrisis.

Deel dit artikel