Nieuws op Aruba

Meer toeristen dan inwoners besmet op Aruba

ORANJESTAD – Uit de cijfers van Directie Volksgezondheid blijkt dat er gisteren 42 inwoners van Aruba besmet waren met corona, tegenover 55 bezoekers. Daarmee wordt de trend van de laatste weken bevestigd, waarin steeds meer besmettingen werden gevonden onder toeristen.

Omdat het er sterk op lijkt dat de recentere gevallen van corona worden geïmporteerd, moet voorlopig iedereen zich laten testen bij binnenkomst op Aruba. Zo wil Directie Volksgezondheid (DVG) de sterke toename van het aantal besmettingen indammen. Voor de volledigheid legt DVG uit dat inwoners die na een reis op Luchthaven Reina Beatrix positief worden getest, als niet-ingezetene tellen, omdat ze hun besmetting in het buitenland hebben opgelopen.

Van de personen die in de afgelopen weken besmet zijn geraakt, bleek vijftien procent volledig gevaccineerd te zijn. Daarmee wordt ook op Aruba geconstateerd, net zoals bijvoorbeeld in Nederland, dat vaccinatie niet volledig beschermt tegen besmetting met Covid-19. Wel is het zo dat gevaccineerden niet of minder ziek worden.

Deel dit artikel