Aruba

Mervin Wyatt-Ras Statenvoorzitter

Mervin Wyatt-Ras Statenvoorzitter

Het ziet ernaar uit dat Mervin Wyatt-Ras (AVP) volgende week wordt gekozen tot voorzitter van de Staten van Aruba. Ze is het langstzittende Statenlid en daarmee volgens de wet de gedoodverfde kandidaat.

Omdat er nog geen regering is gevormd, hebben alle gekozen personen geen andere keuze dan zich te laten installeren als parlementariër. Laten ze hun beurt voorbijgaan, en worden ze onverhoopt geen minister, dan hebben ze geen recht meer op een zetel.

Dat betekent dat de huidige MEP-ministers op 7 juli de eed of belofte moeten afleggen tegenover de Gouverneur van Aruba. De huidige Statenvoorzitter Juan ‘Ady’ Thijsen, heeft daardoor op dit moment geen plaats in het parlement.

De leiders van de vijf partijen die in de Staten zijn gekozen, zijn op de hoogte gesteld van de procedure.

Deel dit artikel