Nieuws op Aruba

Nederlands-Amerikaanse mariniersoefening op Aruba

Nederlands-Amerikaanse mariniersoefening op Aruba

Sinds begin deze maand is op Aruba de oefening Caribbean Coastal Warrior gaande. Dit is een oefening waarbij Amerikaanse mariniers (United States Marine Corps) van het 2nd Reconnaissance Battalion komen trainen op Aruba. De oefening is jaarlijks, en gaat over duikvaardigheden, ook op tactisch niveau.

De samenwerking tussen de Verenigde Staten en Nederland is hecht. Het Korps Mariniers en het USMC beschouwen elkaar als vaste partners. Afgelopen maart trainden mariniers van het Marine Squadron Carib (voorheen 32 Raiding Squadron) nog in de Verenigde Staten.

De wateren van Aruba zijn voor de beide marinierseenheden een uiterst geschikte trainingslocatie. Met de combinatie van watertemperatuur en helderheid en logistieke ondersteuning vanaf marinierskazerne Savaneta zijn de condities optimaal voor een effectieve en geslaagde oefening.

De oefening wordt vanuit Nederlandse zijde ook begeleid door de Defensie Duikschool en Defensie Duikgroep. Caribbean Coastal Warrior duurt nog tot en met komend weekend.

Deel dit artikel