Nieuws op Aruba

Ondernemers: ‘politieke benoemingen moeten stoppen’

ORANJESTAD – ,,Meer beleidsafstemming tussen ministeries die sterk gerelateerd zijn en ophouden met het benoemen van politieke vriendjes op belangrijke posten.” Dat stelde Francis Saladin, voorzitter van de belangengroep voor ondernemers, Comerciantenan Uni Aruba (CUA) in zijn gesprek met formateur Evelyn Wever-Croes. 

Saladin sprak met de formateur vooral over financieel-economische zaken. Het is hem al jaren een doorn in het oog dat het beleid van Economische Zaken en Toerisme, weinig samenhang vertonen, terwijl het toerisme veruit de belangrijkste economische pijler voor het eiland is. ,,Er moet een aantrekkelijk investeringsklimaat zijn voor ondernemers, zodat die kunnen investeren in diversificatie binnen het toerisme.” Daarbij steunt CUA het groeimodel van Aruba Tourism Authority voor ‘high growth, low impact’.

Omdat er veel moet gebeuren op het gebied van fiscale hervormingen, onder meer onder druk van Nederland, dringt CUA aan op het benoemen van deskundige personen, in plaats van politieke vriendjes op strategische posities. ,,Het vergroten van de efficiëntie en effectiviteit is erg belangrijk. Dat moet gebeuren in overleg met de betrokkenen. Om deze zaken op de juiste manier voor elkaar te krijgen is deskundigheid nodig. Zo kan de private sector de overheid helpen.”

Deel dit artikel