Nieuws op Aruba

Ophef rond handelen officier van Justitie

ORANJESTAD – Volgens geruchten die circuleren in de media zou de Arubaanse regering invloed hebben uitgeoefend op beslissingen rond de aanhouding van Statenlid Benny Sevinger (AVP). Een inmiddels gepensioneerde officier van Justitie zou de parlementariër hebben gezegd dat hem vasthouden de MEP zou plezieren en de AVP boos zou maken. 

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de verdachtmakingen. Als de officier dit zo gezegd zou hebben, hoeft daar overigens niets mis mee te zijn. Het ligt voor de hand dat de aanhouding van Sevinger de MEP goed uitkwam en dat zijn eigen partij er helemaal niet blij mee was. 

Sevinger (AVP) werd op 26 mei aangehouden op verdenking van malversaties met de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2009 en 2017, toen hij minister van Infrastructuur was. Na verschillende verlengingen van zijn aanhouding, werd de oud-minister op 20 juni gevangengezet in afwachting van het proces tegen hem. Deze fase van voorlopige hechtenis in het proces kan maximaal zestig dagen duren en loopt dus af op 20 augustus. Bij de verkiezingen van 25 juni werd lijstduwer Sevinger op voorkeursstemmen in het parlement gekozen. Hij werd vanwege zijn detentie niet ingezworen.

Deel dit artikel