Nieuws op Aruba

Prijzen op Aruba beginnen te stijgen

Prijzen op Aruba beginnen te stijgen

ORANJESTAD – In de maand juni zijn de kosten voor levensonderhoud voor het eerst in lange tijd omhooggegaan. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dat berekend.

De afgelopen twee jaar had Aruba voornamelijk te maken met negatieve inflatie. Een jaar geleden bedroeg die -2,9 procent. In juni 2021 kwam de inflatie uit op 1,0 procent. Gemiddeld is nog steeds sprake van negatieve inflatie. Over de afgelopen twaalf maanden kwam die uit op -1,8 procent.

Ondernemers verwachten dat de kosten van levensonderhoud verder stijgen. Ze zien hun inkoopprijzen en bijkomende kosten in hoog tempo oplopen en zien geen andere mogelijkheid dan de prijsstijgingen doorberekenen aan hun klanten. Veel bedrijven zijn hard geraakt door de coronacrisis en kunnen zonder steun het hoofd nog niet boven water houden. 

Deel dit artikel