Nieuws op Aruba

Protesten tegen lastercampagne directie WEB

ORANJESTAD – De Vereniging van Werknemers (VWI) van Water- en Energiebedrijf WEB heeft geen goed woord over voor wat zij beschouwen als een lastercampagne tegen de directie. De groep werknemers met een individueel arbeidscontract, naar verluid ongeveer 75 procent van het hogere personeel, kan zich niet vinden in de kritiek op het functioneren van de directeuren.

De regering heeft geen vertrouwen meer in de directeuren van Water- en Energiebedrijf WEB. Daarom moeten algemeen directeur Luis Oduber en financieel directeur Randolph Anthony Ruiz het veld ruimen. De directeur van moederbedrijf Utilities, Richard Eman, heeft dit donderdag bevestigd. Of er een directe aanleiding is voor het vertrek van de directie van WEB, wil hij niet zeggen. Wel gaf hij aan dat de relatie met beide directeuren vorige week verslechterde. Er zou toen een vergadering zijn over de kwestie, maar die werd op verzoek van de directeuren uitgesteld. Vervolgens gaven beiden aan dat ze vakantie opnamen, wat niet in goede aarde viel bij Eman, die 2 augustus als datum had staan voor het overleg.

De aantijgingen tegen de directeuren werden gepubliceerd in regeringsgezinde dagbladen. Volgens VWI ontweek Eman vragen naar de specifieke klachten over het functioneren van Oduber en Ruiz, omdat die er niet zijn. ,,Er zijn geen problemen met het functioneren van de directie. Eman beweert dat WEB het proces van de overgang naar Liquid Natural Gas expres vertraagt. Dat is nergens op gebaseerd, evenmin als dat de directie de vervanging van boilers door RECIP-installaties zou tegenhouden. Wij weten dat, want wij hebben hier dagelijks mee te maken.” VWI schrijft in een verklaring dat de aanval op de directeuren laag en gemeen is, maar ook de reputatie van WEB schaadt. ,,We kunnen niet anders concluderen dan dat een persoonlijke of een politieke agenda hier een rol speelt.”

Deel dit artikel