Aruba

Surinaamse reizigers op vrije voeten na betalen forse boete

Foto’s: Awe24.com

Deze week heeft het Arubaanse Afpakteam op de internationale luchthaven Koningin Beatrix twee Surinamers aangehouden, die van de Verenigde Staten naar Suriname reisden. De reizigers, een man en een vrouw, hadden niet gemeld dat zij meer dan 100.000 US Dollars bij zich hadden.

Zij zijn gisteren voorgeleid, waarbij het Openbaar Ministerie hen een transactie voorstel deed van in totaal 20.000 US Dollars. De transactie zag op het niet naleven van de meldplicht. De verdachten gingen hiermee akkoord. Een strafzaak is daarmee afgedaan en de verdachten worden niet verder vervolgd.

Een ander reizend gezin dat door justitie in verband werd gebracht met deze zaak is weer vrij. Het stel en hun kind werden ten onrechte aangehouden naar later bleek.

Het bedrag dat geschikt is, komt rechtstreeks ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden gebruikt om de criminaliteit te bestrijden.

Afpakteam

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Aruba, de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam van het Departamento di Impuesto, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, de Koninklijke Marechaussee, de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties, en het Recherche Samenwerkingsteam en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.


Deel dit artikel