Nieuws op Aruba

Tourgids mogelijk vervolgd voor dood toerist

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt om de begeleider van een toeristisch uitstapje te vervolgen. Hij zou toeristen hebben gezegd dat het geen kwaad kon om in de open zee aan de noordkust te zwemmen.

De 42-jarige Neftaly Torres verdronk een week geleden in zee in de buurt van Conchi, beter bekend als Natural Pool. De Amerikaanse toerist was gaan zwemmen in het als gevaarlijk aangeduide water en kwam in de problemen. De man overleefde zijn waagstuk niet.

Uit onderzoek blijkt dat de tourgids tegen de toerist zou hebben gezegd dat hij rustig vanaf de rotsen in de open zee kon springen, omdat dat niet gevaarlijk zou zijn. Als dat waar is, heeft de man de waarschuwingsborden ter plekke genegeerd. Daarop staat juist dat het gevaarlijk is om daar te zwemmen. De gids wordt verweten dat hij verkeerde informatie heeft gegeven aan de mensen die aan zijn zorgen waren toevertrouwd. Het OM overweegt een strafrechtelijk onderzoek naar dood door schuld.

Deel dit artikel