Nieuws op Aruba

Vaccins Aruba raken op

Eerste prikken tegen corona op Aruba gezet

ORANJESTAD – Mensen die zich willen laten vaccineren tegen corona, kunnen alleen nog op afspraak terecht. Vanwege een dreigend tekort aan vaccins kunnen belangstellenden niet meer binnenlopen bij de vaccinatiecentra zonder afspraak. 

Directie Volksgezondheid (DVG) meldt dat de voorraad vaccins snel slinkt en neemt maatregelen om te voorkomen dat de vaccins op zijn voordat de nieuwe over twee weken binnenkomen. De vaccins die er nog zijn worden gebruikt voor mensen die al eenmaal geprikt zijn.

Iedereen die langer dan drie weken geleden de eerste dosis van het vaccin heeft gehad, kan zonder problemen de tweede dosis krijgen bij Centro Betico Croes, en hoeft geen afspraak te maken. DVG benadrukt dat het heel belangrijk is dat mensen zich tweemaal laten inenten, omdat een dosis niet voldoende bescherming biedt. 

Vanaf 2 augustus kan het coronavaccin alleen nog worden gehaald bij DVG aan de Caya Ing. Roland Lacle 4 te Oranjestad. Dan is er weer genoeg voor iedereen die een vaccinatie wil.

Deel dit artikel