Nieuws op Aruba

Vergunningen carnaval nog ver weg

Foto – Aruba Toeristenbureau

ORANJESTAD – Op dit moment worden geen vergunningen afgegeven voor evenementen, festivals of concerten, waaronder het carnaval. Dat meldt het Crisis Team bij monde van Rino Hermans, directeur van Bureau Rampen Bestrijding Aruba. 

Hotels en andere bedrijven die een permanente vergunning hebben voor het organiseren van kleinschalige evenementen voor hun gasten, zoals bruiloften op het strand, kunnen hun gang gaan. Wat niet mogelijk is, is het organiseren van evenementen waar mensen tegen betaling toegang krijgen. Op dit moment is een Ministeriele Regeling van kracht die dat verbiedt. 

Na het loslaten van de meeste coronabeperkingen ontstond verwarring over de term ‘publiek evenement’. Volgens Hermans geeft het doel waarmee een evenement wordt georganiseerd de doorslag. ,,Een café dat een muzikale avond organiseert doet dat om geld te verdienen aan de drankjes die worden verkocht. Daar geven we een vergunning voor. Een organisator die een concert organiseert, laat mensen betalen om binnen te komen. Dat is op dit moment nog niet toegestaan.”

Over de evenementen in de aanloop naar carnaval, laat Hermans zich niet uit. ,,Daar is het nog veel te vroeg voor. Op dit moment plannen we ongeveer twee weken vooruit. Carnaval is pas half november. We kunnen nu nog niet zeggen hoe de situatie is, dus ook niet hoe ons advies gaat uitvallen.”

Deel dit artikel