Nieuws op Aruba

ABC vluchten Winair in gevaar door ‘grounding’ Air Antilles

Een ATR van Air Antilles op de luchthaven van Curaçao. Foto: Harald Linkels

Oranjestad- De op St. Maarten gevestigde carrier Winair verwacht tot in elk geval 7 september aanstaande geen vluchten uit te kunnen voeren tussen St. Maarten en Aruba, Bonaire en Curaçao.

Winair is, voor het uitvoeren van vluchten naar de benedenwinden, afhankelijk van ingehuurde vliegtuigen van het op Guadeloupe gevestigde Air Antilles.

De Franse burgerluchtvaart autoriteit, Direction Générale de l’Aviation Civile’ (DGAC) heeft tekortkomingen geconstateerd in het onderhoudsprogramma van Air Antilles. Hierdoor moet de gehele vloot van 11 vliegtuigen -in elk geval tijdelijk- aan de grond blijven. De situatie doet denken aan de ingreep van de Directie Luchtvaart bij Insel Air Aruba.

Optimistisch

Air Antilles eigenaar Eric Koury, toont zich vooralsnog optimistisch en verwacht dat de problemen binnen 48 kunnen zijn opgelost.

Winair zelf lijkt minder optimistsch. In een persbericht op zaterdagmiddag liet de carrier weten er rekening mee te houden dat tot 7 september geen vluchten kunnen worden uitgevoerd met de toestellen naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Winair biedt al enige tijd, met een tussenstop op Curaçao, vluchten aan tussen Aruba en St. Maarten.

Deel dit artikel