Nieuws op Aruba

Digital Corona Certificaat voldoet aan Europese voorwaarden

ORANJESTAD – Aruba introduceert vandaag het Digital Corona Certificate (DCC). Dat is een digitaal bewijs van vaccinatie, een testbewijs en een bewijs dat de houder de ziekte heeft doorgemaakt. Hiermee kunnen Arubanen naar Europa reizen, omdat het certificaat voldoet aan de vereisten van de Europese Unie.

De invoering gebeurt stapsgewijs. Vanaf vandaag kunnen gevaccineerde inwoners het vaccinatiebewijs opvragen via de Aruba Health App. De andere opties komen pas eind augustus beschikbaar.

De overheid benadrukt dat het DCC geen vaccinatiepaspoort is dat vrij reizen binnen Europa garandeert. ,,Elk land telt eigen eisen voor toegang van buitenlanders, dus ook houders van een DCC moeten daar rekening mee houden. Op www.reopen.europa.eu zijn de vereisten van elk land na te gaan.

Deel dit artikel