Nieuws op Aruba

Eerste groep bursalen vertrokken

Foto - Cas di Aruba
Foto – Cas di Aruba

ORANJESTAD – Meer dan honderd Arubaanse jongeren hebben dit weekend het vliegtuig naar Schiphol genomen. Het gaat om de eerste groep van in totaal 421 studenten die een opleiding gaan volgen in Nederland, met financiële ondersteuning van een Arubalening. 

De jongeren werden uitgeleide gedaan door hun familie en ook minister Glenbert Croes, Gevolmachtigde minister Guilfred Besaril en de directeur van Directie Onderwijs, Annemarie Proveyer – Groot waren van de partij.

Naast de gebruikelijke instructies, kregen de jongelui ook instructies in het kader van de coronapandemie. 

Op Schiphol worden de jongeren opgevangen door de Plaatselijke Opvangcommissies en de mentoren voor een paar dagen begeleiding om een aantal belangrijke zaken te regelen, zoals inschrijving en het openen van een bankrekening.

Deel dit artikel