Nieuws op Aruba

Frontier Airlines start in november met vliegen op Aruba

ORANJESTAD – Aruba Airport Authority N.V. (AAA), het bedrijf dat Queen Beatrix International Airport (AUA Airport) beheert en exploiteert, kondigt met trots aan dat Frontier Airlines vanaf november 2021 op Aruba gaat vliegen. Dat bedrijf staat bekend als America’s Greenest Airline. De samenwerking past perfect in het strategisch plan van de luchthaven AUA om de meest duurzame luchthaven in de regio te worden.

De luchtvaartmaatschappij met hoofdkantoor in Denver, Colorado, vliegt met meer dan honderd vliegtuigen uit de A320-familie en heeft de grootste A320neo-vloot in Noord- en Zuid-Amerika. De maatschappij vliegt op ongeveer 120 bestemmingen in de VS, het Caribisch gebied, Mexico en Midden-Amerika. Het initiële plan is om in november 2021 te starten met één wekelijkse dienst vanaf Miami International Airport (MIA) op Aruba. Via dat knooppunt wordt Aruba verbonden met meer dan honderd bestemmingen in Amerika.

“We zijn verheugd om vanaf november vluchten uit te voeren naar Koningin Beatrix International Airport op Aruba, met non-stop vluchten vanaf Miami”, zegt Daniel Shurz, senior vice president of commercial, Frontier Airlines. “Onze missie is het leveren van ‘Low Fares Done Right’ (Gunstige tarieven goed gedaan) voor onze klanten en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe route reizen naar het eiland nog toegankelijker en betaalbaarder zal maken voor toeristen, terwijl het tegelijkertijd een aantrekkelijke optie is voor de lokale bevolking die naar de VS wil reizen. We kijken ernaar uit om passagiers aan boord te verwelkomen om te genieten van het prachtige landschap en de warme gastvrijheid van Aruba en om de lokale bevolking te bedienen met betaalbare vluchten naar Miami en verder via ons uitgebreide Amerikaanse routenetwerk.”

,,Als groeiende en milieubewuste luchtvaartmaatschappij past de luchtvaartmaatschappij perfect in de toekomstvisie van AUA Airport. Uitbreidingsplannen en de meest duurzame luchthaven in de regio worden zijn van toepassing op zowel AUA Airport als Frontier Airlines,” aldus Jo-Anne Meaux-Arends, Air Service Development Manager bij AAA. “Na het afgelopen jaar is meer luchtvervoer van cruciaal belang voor het herstel en de groei van het toerisme op Aruba en we streven er voortdurend naar om uitgebreide vluchtopties te bieden voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers van Aruba. De inspanningen van Frontier om hun CO2-voetafdruk te verkleinen en een schonere aarde te garanderen, sluiten aan bij de aanpak van Aruba om het publiek bewust te maken en voor te lichten”, voegde Ronella Croes, CEO van Aruba Tourism Authority, nog toe.

Deel dit artikel