Nieuws op Aruba

Interieur klooster Imeldahof wordt monument

ORANJESTAD – Op advies van het Monumentenbureau heeft de inrichting van de kapel en het klooster van de Imeldahof de status van monument gekregen. De gebouwen zelf waren al beschermde monumenten.

Op 25 november 2014 vierde het kinderhuis „Imeldahof“ haar 60-jarig bestaan. In 1952 arriveerden de eerste zeven zusters op Aruba om de school van Noord over te nemen. Al snel begonnen ze met de bouw van een kinderhuis naast de Sint Annakerk, dat in 1954 werd geopend. Voor het onderdak van de zusters werd een klooster gebouwd, met een kapelletje ernaast. Dat complex was in 1958 klaar voor gebruik.

In 1990 trokken de zusters zich terug uit het werk, maar Imeldahof werd en wordt „in de zin van Bethanië“ voortgezet. Ter gelegenheid van het jubileum werd op het plein voor de kerk aan het beeld van de Barmhartige Jezus een plaquette aangebracht uit dank voor de inzet van de zusters. 

De originele communiebanken van de Sint Annakerk zijn naar het klooster verhuisd, toen daar de kapel in gebruik werd genomen. Ook andere elementen, zoals het altaar, de vloeren en het houtsnijwerk zijn van monumentale waarde en worden nu beschermd.

Deel dit artikel