Nieuws op Aruba

Mensen moeten zichzelf beschermen tegen Covid

ORANJESTAD – ,,We moeten realiseren dat we een probleem hebben op Aruba. We moeten onmiddellijk alarm slaan, maar zullen Aruba niet afsluiten en iedereen in hun huizen opsluiten, maar we moeten alert zijn op het virus, dat zich verspreidt en schade aanricht.” 

Recentelijk tijdens een persconferentie heeft premier Evelyn Wever Croes samen met ATA CEO Ronella Croes en Sharline Koolman van de DVG een update gegeven van de huidige Covid-situatie op Aruba.

Vanaf 1 augustus 2021 moeten alle reizigers die uit de Verenigde Staten komen een negatieve test tonen, ongeacht of de bezoeker is gevaccineerd of niet. De Verenigde Staten wordt beschouwd als een land met een hoog risico, net als onder andere Nederland en Colombia. De tweede wijziging is de Covid-verzekering voor bezoekers. Dit is 15 dollar per bezoeker voor het gehele verblijf op Aruba, terwijl kinderen onder de vijftien jaar zijn inbegrepen in de Covid-verzekering van hun ouders.

De premier benadrukte dat, ondanks het feit dat het aantal positieve gevallen weer toeneemt, de regering voorlopig geen strengere beperkingen zal invoeren en dringt er bij de gemeenschap op aan voorzichtig te zijn.

Het aantal gevallen van Covid is meer dan verdubbeld in de afgelopen week en dit is reden voor de regering om alert te zijn en zich zorgen te maken. Het dagelijkse gemiddelde van nieuwe gevallen is meer dan 54 gevallen, wat hoog is.

De situatie ten opzichte van Curaçao is veranderd. Vorige week waren de nieuwe gevallen op Aruba niet zo veel, en op Curaçao bereikten ze intussen een plateau. De situatie op Curaçao is nu stabiel, maar op Aruba stijgt het aantal nieuwe gevallen nog steeds.

“Dit moet ons doen beseffen dat als we deze ontwikkeling niet snel stoppen, we net als Curaçao eindigen met meer dan 600 actieve gevallen die we niet nodig hebben. De regering zal geen beperkingen invoeren die vergelijkbaar zijn met wat ze in maart vorig jaar deed om de gemeenschap te beschermen. We zijn hier om de gemeenschap te vertellen hoe belangrijk het is om zichzelf te beschermen en gevaccineerd te worden. Als u zich niet kunt of wilt laten vaccineren, bescherm uzelf dan. Het is jouw verantwoordelijkheid en jouw keuze. We kunnen niemand dwingen om te vaccineren, maar we kunnen de gemeenschap alleen aanmoedigen om zichzelf te beschermen”, aldus de premier.

Deel dit artikel