Nieuws op Aruba

Nieuwe groep artsen en verpleegkundigen aangekomen op Aruba

ORANJESTAD – Een groep artsen en verpleegkundigen is zondag op Aruba aangekomen om het Horacio Oduber Hospital (HOH) bij te staan. Het gaat om medisch personeel dat speciaal getraind is om te werken op de Intensive Care (IC). 

Vrijdag moest het HOH de deuren sluiten voor planbare zorg, vanwege de toestroom aan corona patiënten. De afgelopen week waren al patiënten die IC zorg nodig hebben, overgevlogen naar ziekenhuizen in Colombia. Minister Dangui Oduber van Volksgezondheid, had de Nederlandse staatssecretaris Paul Blokhuis gevraagd om zijn bemiddeling bij het aanvragen van medisch personeel van Aspen Medical International, een uitzendorganisatie voor medisch personeel. Er ging echter geruime tijd overheen voordat de aanvraag kon worden gehonoreerd, maar nu heeft Aruba extra handen aan het bed. 

Kort na het uitbreken van de coronacrisis, vorig jaar, was al eens een medisch team ingehuurd, maar daarvan bleken enkele leden besmet met corona na aankomst, en kon de hele groep weer vertrekken. Het duurde toen een paar weken om vervangers te vinden.

Deel dit artikel