Nieuws op Aruba

Nieuwe regering moet problemen in de zorg oplossen

ORANJESTAD – Het is geen geheim dat Aruba economisch gezien in zwaar weer verkeert. ,,Een van de gevolgen is minder inkomsten voor ziektekostenverzekering AZV.” Dat zegt AZV-woordvoerder Solange Tchong. Ze benadrukt dat de nieuwe regering de problemen rond de ziektekostenverzekering met voorrang moet aanpakken, omdat de patiënten anders kind van de rekening worden.

Tchong beschrijft hoe vorig jaar abrupt een einde kwam aan de uitzending van patiënten naar Colombia. ,,Het was daarvoor gebruikelijk om patiënten voor behandeling naar Colombia te sturen, maar vanwege de lockdown gingen er geen vliegtuigen meer.” Daardoor zaten er ook patiënten maandenlang vast in Colombia en konden ze niet terug. ,,Gelukkig was Imsan in staat om de meeste patiënten te behandelen omdat de afdeling oncologie net klaar was”, aldus Tchong. 

Deel dit artikel