Nieuws op Aruba

Positieve ontwikkelingen voor cruisetoerisme naar Aruba

ORANJESTAD – Cruisemaatschappijen plannen momenteel hun routes voor de rest van 2021, 2022 en 2023. Een delegatie van Aruba, onder leiding van minister van Toerisme Dangui Oduber, samen met ATA-CEO Ronella Croes, Cruise Manager Mario Arends en APA-directeur Marc Figaroa, ontmoette leidinggevenden van de Carnival Cruise Lines, Florida-Caribbean Cruise Association en Royal Caribbean Cruise Lines in Miami.

Dit zijn de grootste cruisemaatschappijen die de meeste cruisetoeristen naar Aruba brengen. Cruise-operaties zijn weer begonnen in de Florida Port of Calls en de cruisemaatschappijen passen hun reisschema aan de huidige situatie als gevolg van de wereldwijde pandemie aan. Volgens de delegatie spraken de leidinggevenden hun waardering uit voor de zorgvuldige manier waarop de pandemie/crisis op Aruba wordt aangepakt, inclusief de protocollen en inspanningen om het cruisetoerisme in het Caribisch gebied weer op gang te brengen.

De leidinggevenden waren onder de indruk van de vaccinatiegraad op Aruba en het herstel van het toerisme. Dit was voor de cruisemaatschappijen reden om Aruba als eerste haven in hun reisschema voor de Caraïben te zetten. 

De huidige situatie heeft geleid tot veel wijzigingen in het reisschema van de cruises voor de rest van 2021, maar voor 2022 voorzien ze versneld herstel van zowel de capaciteit als het aantal cruiseschepen die operationeel zullen zijn en Aruba in hun reisschema zullen hebben.

Het jaar 2019 was het beste jaar voor het cruisetoerisme naar Aruba. Maar liefst 832.001 cruisepassagiers bezochten Aruba.

Tijdens de bijeenkomst van vorige week waren de cruisemaatschappijen hun reisroute aan het plannen. In de meeste gevallen werd Aruba als bestemming opgenomen.

Cruise-operaties zijn op de goede weg en met zeer beperkte positieve Covid19-gevallen. Ondanks de lage besmettingsgraad hebben de cruisemaatschappijen strikte protocollen.

De meeste cruisepassagiers zijn gevaccineerd, wat de risico’s voor zowel passagiers aan boord als voor de gemeenschappen op de bestemmingen beperkt.

Deel dit artikel