Nieuws op Aruba

Sterilisatieproject honden en katten uitgesteld

ORANJESTAD – De organisatie United Dogs Aruba Foundation heeft besloten de sterilisatiecampagne die zou beginnen in de eerste week van oktober, af te blazen. United Dogs Aruba Foundation heeft in overleg met de overheid de conclusie getrokken dat de veiligheid van de vrijwilligers onvoldoende beschermd kan worden en neemt daarom geen risico.

De regering van Aruba had United Dogs Aruba Foundation goedkeuring gegeven voor het project om honden en katten te steriliseren en te castreren, net als in voorgaande jaren. De actie zou in de maanden oktober en november plaatsvinden.

Stichting United Dog Aruba werkt met lokale en internationale vrijwilligers. De dierenartsen die deze operaties gaan uitvoeren zijn ook vrijwilligers. De bedoeling was om ongeveer 550 honden te opereren.

Vanwege het snel stijgende aantal coronagevallen vindt de organisatie het niet verantwoord om het project door te laten gaan. Wat ook meespeelt is dat de Amerikaanse autoriteiten op dit moment geen toestemming geven voor de export van de noodzakelijke medicamenten.

In december wordt bekeken of het mogelijk is een nieuwe startdatum voor het project te bepalen.

Deel dit artikel