Nieuws op Aruba

Unicum voor Aruba: corruptieverdachte in Parlement

Foto’s: © Kabinet Gouverneur Aruba

ORANJESTAD – Vrijdag is oud-minister Benny Sevinger beëdigd als parlementariër. Sevinger is verdachte in de zaak Avestrus, die draait om corruptie bij de uitgifte van overheidsterreinen. Hij zat zeventig dagen achter de tralies, tot hij vorige week werd vrijgelaten in afwachting van het proces tegen hem. 

Demissionair premier Evelyn Wever-Croes noemt de beëdiging „een zwarte dag voor Aruba.”

Sevinger, prominent lid van de AVP, werd tijdens de laatste verkiezingen op 25 juni met voorkeursstemmen gekozen in het parlement. Toen het parlement werd beëdigd op 8 juli zat hij nog vast. De Gouverneur besloot hem niet uit te nodigen voor beëdiging, omdat hij vanuit de gevangenis het ambt van Statenlid niet kan vervullen. Sevinger wordt ervan verdacht tussen 2009 en 2017 gesjoemeld te hebben met de uitgifte van overheidsterreinen.

Volgens Wever-Croes is het voor het eerst dat een van corruptie verdachte oud-minister wordt beëdigd als parlementariër. Ze schaamt zich heel erg voor de situatie en geeft aan werk te gaan maken van een wet die ervoor moet zorgen dat verdachten van corruptie in de toekomst geen zitting kunnen hebben in het parlement.

Deel dit artikel