Nieuws op Aruba

Voorzichtig optimisme over coronacijfers

ORANJESTAD – ,,Het lijkt erop dat de aantallen besmettingen beginnen te dalen. Ook de druk op het ziekenhuis lijkt minder te worden.” Met deze optimistische boodschap richtte demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes zich medio deze week tot de bevolking.

Dat de besmettingscijfers van dinsdag en woensdag slechts iets lager waren dan de dagen ervoor, wijt ze aan de trend dat op dinsdag en woensdag altijd meer testuitslagen binnenkomen, in verband met het weekend. ,,We zien dat mensen zich eerder laten testen als ze symptomen hebben. Gelukkig begint het aantal ziekenhuisopnames af te nemen, wat een goed teken is. De situatie blijft echter nog wel kritiek, want het ziekenhuis ligt helemaal vol en er liggen meer dan twintig Arubaanse patiënten op Intensive Care-afdelingen in Colombiaanse ziekenhuizen.”

Binnen enkele dagen arriveren tien verpleegkundigen en twee intensivisten uit Nederland om het Horacio Oduber Hospital te ondersteunen. Daarmee komen meer bedden op de intensive care beschikbaar.

Gezien de situatie blijven de coronamaatregelen voorlopig nog van kracht. 

Deel dit artikel