Nieuws op Aruba

Ziekenhuis stelt mondkapjes weer verplicht

ORANJESTAD – Bezoekers van het Horacio Oduber Hospital (HOH) moeten voorlopig weer een mondmasker dragen. Daarmee wil het ziekenhuis verspreiding van corona zoveel mogelijk voorkomen.

Gezien de huidige situatie van toenemende aantallen besmettingen, voert het HOH de verplichte mondkapjes voor bezoekers weer in. Dat geldt voor iedereen die op bezoek komt bij een patiënt of een onderzoek moet ondergaan. Ook patiënten met een poliklinische afspraak en bloeddonoren mogen alleen met een masker op naar binnen. Alle behandelingen gaan voorlopig gewoon door.

Bij patiënten wordt voorlopig slechts een, volwassen, bezoeker toegelaten, voor maximaal een uur. Bezoek mag alleen op afspraak om te voorkomen dat er teveel mensen in een kamer komen. Er zijn uitzonderingen mogelijk bij patiënten die op de intensive care afdeling liggen of terminaal zijn. Ook kinderen en pas bevallen vrouwen mogen meer bezoek hebben.

Patiënten met een afspraak voor een operatie warden van tevoren gebeld met vragen over hun gezondheid. Bij verdenking van Covid, moet de patiënt worden getest.

Deel dit artikel