Nieuws op Aruba

Aandacht voor geldend beleid en protocol in verband met COVID-19 in ouderenzorg

ORANJESTAD – De Dienst Ouderenzorg dringt er bij alle instellingen voor ouderenzorg op aan om de protocollen, de bezoekersrichtlijnen, de hygiëne en het COVID-19-beleid strikt na te leven. Ook wordt geadviseerd er alles aan te doen om bewoners gevaccineerd te krijgen.

Onlangs heeft de Dienst Ouderenzorg van Directie Volksgezondheid (DVG) een brief gestuurd naar de directies van alle bejaardentehuizen om de COVID-19 en hygiëneprotocollen aan te scherpen.

De Dienst Ouderenzorg heeft de directies ook gevraagd mee te werken aan COVID-19 vaccinaties voor alle bewoners en werknemers die nog ongevaccineerd zijn. Ze moedigen de families van demente personen aan om hun bejaarde familielid te laten vaccineren.

DVG heeft, toen het aantal COVID-19-gevallen toenam, de instellingen voor ouderenzorg niet gesloten. De reden hiervoor is dat de afdeling Bejaardenzorg vertrouwt op de geldende protocollen en het vaccin. Momenteel is tachtig procent van de bewoners van bejaardentehuizen gevaccineerd. Deze vaccinatiegraad is zeker een positief teken, en vermindert bovendien het risico op overlijden. Toch vraagt Dienst Ouderenzorg aan elke verantwoordelijke van de instellingen voor bejaardenzorg om werknemers met symptomen niet te laten werken dan nadat ze een COVID-test hebben laten doen.
Deel dit artikel