Nieuws op Aruba

Aanhouding in onderzoek naar moord op Poentje Castro

ORANJESTAD – Het onderzoeksteam heeft een eerste aanhouding verricht in het onderzoek naar de moord op Poentje Castro. Het team denkt hiermee een persoon te hebben aangehouden die betrokkenheid heeft gehad bij de moord. 

Poentje Castro (47) was een flamboyant journalist en TV-persoonlijkheid. Ruim negen jaar, maakte hij op woensdag, wekelijks een TV programma met de naam Un Dia den Bida (een dag uit het leven). Een zeer populair programma, waarin Castro de meest uiteenlopende gasten, van priesters tot serie verkrachters, van politici tot zwervers uitnodigde. Poentje Castro is in december 2010 voor zijn woning doodgeschoten. 

In Nederland werd Castro vooral bekend vanwege zijn bemoeienis met Patrick van der Eem. De man die met een verborgen camera Joran van der Sloot er in luisde. Van der Eems heeft Poentje Castro in 2008 na een tv-uitzending met de dood bedreigd. Vrienden en collega’s speculeren volop over een eventuele betrokkenheid van Patrick van der Eem.

Het onderzoek gaat in volle vaart door. Het is niet uit te sluiten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Deel dit artikel