Aruba

Ady Thijsen blijft lid van het Parlement

ORANJESTAD – Hij heeft zijn besluit uitgesteld tot de laatste dag, maar de beslissing is bekend. Juan ‘Ady’ Thijsen (MEP) is ook de komende vier jaar lid van de Staten van Aruba. Statenvoorzitter Edgard Vrolijk bracht dit woensdagavond in de openbaarheid.

De voormalig Statenvoorzitter heeft lang geaarzeld of hij zich nog vier jaar wilde inzetten als volksvertegenwoordiger. Nu hij zijn zetel heeft geaccepteerd, is de fractie van regeringspartij MEP compleet. Zodra de ministers in het nieuwe kabinet zijn beëdigd, komen hun zetels vrij en gaat de definitieve fractie aan het werk. Die bestaat uit Hendrik Tevreden, Arthur Vallejo, Edgar Vrolijk, Darlene Guedes, Alvin Molina, Setty Christiaans, Shailiny Tromp Lee, Ady Thijsen en Marco Berlis.

Ook de kleine coalitiepartij RAIZ levert twee ministers, die nu nog als parlementariër fungeren. Wie voor hen in de plaats komen is nog niet bekend gemaakt. Wanneer de Gouverneur van Aruba de ministers en de nieuwe Statenleden beëdigt, is ook nog niet duidelijk.

Deel dit artikel