Nieuws op Aruba

Avondklok afgeschaft op Aruba

ORANJESTAD – De regering van Aruba heeft dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt dat de avondklok donderdag wordt opgeheven. De maatregel geldt sinds 22 augustus tussen 22.00 en 05.00 uur.

Eerder werd op Aruba het begin van het nieuwe schooljaar uitgesteld tot 1 september. De regering maakte dinsdag bekend dat de scholen woensdag inderdaad opengaan.

Het eiland had enkele weken geleden te maken met een forse stijging van het aantal coronabesmettingen. Het ziekenhuis kwam onder grote druk te staan door de toename van het aantal coronapatiënten op de intensive care.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is inmiddels wat afgenomen en het aantal gevaccineerden is flink gestegen met enkele duizenden. Vandaar dat de regering het verantwoord vindt om de avondklok op te heffen en de scholen te heropenen.

Er zijn nog wel coronamaatregelen van kracht. Zo mogen in restaurants niet meer dan zes mensen aan een tafel zitten. Ook geldt er nog steeds een verbod op dansen en wordt het gebruik van een mondkapje aangeraden in openbare ruimtes. Ook moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden.

Deel dit artikel