Nieuws op Aruba

Bekende journalist bekogeld

ORANJESTAD – Journalist Rona Coster ligt onder vuur. Niet zoals gebruikelijk verbaal vanwege haar kritische colums, maar letterlijk. Onbekenden hebben haar kantoor, huis en auto bekogeld met stenen. Er vielen geen gewonden en de schade was beperkt.

De eerste actie was vrijdag. Toen gooiden onbekende personen stalen projectielen naar het huis van Coster, maar troffen dat van de buren. Het kind dat aan de eettafel zat, werd niet geraakt, maar schrok enorm. Zondag was het weer raak op haar woonadres. Haar auto raakte beschadigd en verbrijzelde de achterruit. Dinsdagochtend was het kantoor van Coster doelwit. In het veiligheidsglas in de ramen, ontstond een flinke beschadiging toen er stenen tegenaan gegooid werden.

Voor de journalist is niet duidelijk wie erachter zit en wat het motief is. Ze heeft de zaak gemeld bij de politie en die zit er bovenop. Zo worden beelden van beveiligingscamera’s uit de omgeving bekeken. Demissionair minister van Justitie Andin Bikker heeft Coster gebeld en zijn hulp aangeboden.

Deel dit artikel