Nieuws op Aruba

Binnenkort ook zelftests op Aruba

ORANJESTAD – Medio oktober bieden de botica’s van Aruba zelftests aan, zodat burgers thuis kunnen testen of ze mogelijk besmet zijn met corona. Directie Volksgezondheid (DVG) heeft vastgesteld waar deze producten aan moeten voldoen om te mogen worden verkocht aan het publiek.

De Inspectie voor de Volksgezondheid houdt toezicht op de thuistests die worden geïmporteerd. Pas als er goedkeuring is verstrekt mogen de importeurs de tests doorverkopen.

DVG beschouwt thuistests als een hulpmiddel dat gebruikt kan worden om de corona-uitbraak op Aruba binnen de perken te houden. De test is bedoeld voor mensen die geen symptomen hebben, maar naar een sociaal evenement willen zonder te riskeren dat ze toch corona hebben en anderen kunnen besmetten. Volgens het nu geldende protocol worden deze mensen niet getest. Dat protocol blijft voorlopig van kracht.

Als de zelftest positief is voor corona, kan een test bij de DVG worden aangevraagd.

Deel dit artikel