Nieuws op Aruba

Boot met drugs gestrand in Parke Arikok

ORANJESTAD – Een grote motorboot is woensdag te pletter geslagen op de rotsen in de buurt van Natural Pool, oftewel Conchi. De autoriteiten vonden negen grote pakken met drugs rond de wrakstukken van het vaartuig.

Parkrangers die in de omgeving van Conchi aankwamen voor hun dagelijkse werkzaamheden, werden gealarmeerd door de sterke lucht van benzine. Ze gingen op onderzoek uit en ontdekten stukken van een grote speedboot op de rotsen bij de zee. Onmiddellijk werden de autoriteiten gewaarschuwd. Omdat tussen de wrakstukken pakken lagen die er verdacht uitzagen, zette de politie de Kustwacht, de helikopter en de afdeling georganiseerde criminaliteit in.

De zee in de omgeving werd afgezocht en ook op land werd intensief gespeurd naar mogelijke opvarenden en eventuele begeleidende boten. Inmiddels werd een team ingezet om de restanten van de speedboot aan wal te brengen. Behalve de stukken boot en de pakken met drugs werden reddingsvesten en satelliettelefoons gevonden.

Deel dit artikel