Nieuws op Aruba

Buitenlandse kansen voor muzikanten

ORANJESTAD – Directie Economische Zaken, Handel en Industrie en de unit Exprodesk nodigen alle muzikanten uit om deel te nemen aan de radiocampagne WDNA-88.9FM van Miami. “Dit is een uitgelezen kans om in het buitenland op de radio te worden gehoord en een uitgebreide fan base te creëren.” De campagne startte op 24 september en loopt tot 9 oktober. Deelname is gratis.

Met de WDNA-campagne biedt Exprodesk de lokale muzikanten de kans om hun composities te laten horen in Florida. “Het zal ook hun muziek naar een ander niveau tillen.”

Muzikanten van alle genres kunnen deelnemen aan deze campagne. Om deel te nemen vraagt Exprodesk al onze muzikanten om hun nummers eerst te registreren bij het Bureau voor Intellectueel Eigendom. Dit is om bescherming te krijgen onder de wet op de auteursrechten.

Vervolgens vraagt Exprodesk de muzikanten om hun liedjes in te sturen via een MP3 audiobestand met een YouTube link als ze video’s van hun liedjes hebben. Alle muzikanten moeten hun audiobestanden voor 9 oktober opsturen naar: s.meijer@deaci.aw.

Het doel van Expordesk is om de Arubaanse muzikanten van elk genre te promoten door de lokale nummers op de internationale markt te laten horen. Exprodesk draagt bij aan de ontwikkeling van de Creatieve Industrie door het bevorderen van de export van de creaties van de artiesten. Het stelt hen zodoende in staat om te profiteren van hun talent en creativiteit.

De DJ’s van WDNA zijn verantwoordelijk voor de selectie van de liedjes voor deze campagne. Exprodesk ontvangt de audiobestanden en zal deze doorsturen naar de WDNA-radio.

Deel dit artikel