Nieuws op Aruba

Douane jaagt op illegale sigaretten

ORANJESTAD – De laatste tijd heeft de douane gemerkt dat verschillende winkels en supermarkten een product verkopen dat als sigaret wordt geclassificeerd, maar zonder het zegel dat bij wet is voorgeschreven. Deze producten dragen de naam “Racer Cigars” en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals kersen, menthol, perzik, aardbei, zachte en volle smaak.

De douane deelt mee dat voor de invoer van sigaretten een vergunning vereist is. Over deze producten moeten ook accijns worden betaald. Bovendien moet dit product een zegel op de verpakking hebben, zoals wettelijk bepaald, als bewijs van de legale invoer van de sigaretten.

De douane verzoekt alle winkels en supermarkten die de “Racer Cigars” zonder geldige invoervergunning verkopen, deze producten onmiddellijk uit de schappen te verwijderen en ze aan de douane te overhandigen. Vanaf 27 september tot en met 30 oktober wordt ondernemers de gelegenheid gegeven deze producten vrijwillig aan hen te overhandigen. De douane kan dan de nodige maatregelen nemen om deze producten naar het buitenland te verzenden of ze te vernietigen. In deze ‘gedoogperiode’ wordt geen boete gegeven.

Als de douane na het verstrijken van de termijn bij controles deze producten aantreft, zal de verkoper wel een boete krijgen.

Deel dit artikel