Aruba

Extra KLM vluchten in het hoogseizoen

ORANJESTAD – De minister van Toerisme, Dangui Oduber, heeft bekend gemaakt dat luchtvaartmaatschappij KLM vaker naar Aruba gaat vliegen. KLM zal haar operaties uitbreiden met vijftien extra vluchten tijdens het hoogseizoen van 15 december 2021 tot 14 januari 2022.

KLM is een goede partner voor het toerisme op Aruba omdat zij veel bezoekers uit de Europese markt vervoert. De vluchten zullen worden uitgevoerd met de Airbus A330-200, met ruimte voor 268 passagiers.

Met deze extra vluchten vergroot KLM haar capaciteit naar Aruba met 4020 extra passagiers in het hoogseizoen. Voor Aruba betekent het een extra groeipotentieel van Europese toeristen via Nederland.

De verschillende werkteams op Aruba en de Arubaaanse toerismekantoren in Europa zijn gestart met het informeren van reisbureaus, touroperators en anderen over het bredere scala aan mogelijkheden om Aruba te bezoeken, vooral tijdens de koude wintermaanden in Europa.

Ook zal Frontier Airlines in november haar activiteiten op Aruba starten met een rechtstreekse vlucht vanuit Miami. Minister Oduber zei dat volgens de prognoses van dit jaar, het hoogseizoen dat van 2019 zal overtreffen, wat een zeer succesvol toeristisch jaar was.

Deel dit artikel