Nieuws op Aruba

Geregistreerde partners nu ook rechten op de arbeidsmarkt

ORANJESTAD – Directie Arbeid kondigt wijziging aan in haar beleid Toelating Arbeidsmarkt 2018. Dat betekent dat ongehuwde stellen, die een samenlevingsovereenkomst hebben gesloten, dezelfde rechten hebben als echtparen. Daarmee zijn hun kansen op een werkvergunning een stuk groter geworden. 

In verband met de wijziging van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (AB 1989 nr. GT 100) met ingang van 1 september 2021 zijn op Aruba diverse wijzigingen in werking getreden.

Eén van de wijzigingen in ons Burgerlijk Wetboek is de invoering van het geregistreerd partnerschap. Met deze wijziging heeft DPL haar beleid Toelating Arbeidsmarkt 2028 aangepast. Wat in het verleden alleen gold voor gehuwden, geldt nu ook voor geregistreerde partnerschappen.

Volgens de wet en het beleid beschouwt DPL dat stellen met een geregistreerd partnerschap dezelfde rechten hebben als gehuwden. Bij een adviesaanvraag van DPL hebben geregistreerde partnerschappen dezelfde rechten en plichten als gehuwde paren.

Deel dit artikel