Nieuws op Aruba

Gevolmachtigde minister blijft aan

ORANJESTAD – Guillfred Besaril blijft Gevolmachtigde Minister voor het Kabinet Wever-Croes. De nieuwe ministerraad nam dit als eerste besluit, dinsdag.

 De gevolmachtigde minister van Aruba is, sinds Aruba in 1986 de status aparte verkreeg binnen het Koninkrijk der Nederlanden, de vertegenwoordiger van Aruba in de Rijksministerraad. De gevolmachtigd minister zetelt in het Arubahuis te Den Haag. Hoewel de functie minister wordt genoemd, legt de gevolmachtigde minister geen verantwoording af aan het parlement, maar deelt als een soort ambassadeur de wensen en meningen van het Arubaanse kabinet met de Nederlandse regering.

Besaril werd op 20 di November 2017 in dit ambt benoemd en blijft nu dus nog vier jaar aan. Hij is de eerste politicus uit Aruba die tweemaal op rij gevolmachtigde minister wordt in 23 jaar. Alleen Mito Croes (AVP) werd daarvoor herbenoemd en was bij elkaar zeven jaar Gevolmachtigde minister.

Deel dit artikel