Nieuws op Aruba

Gezondheidsverklaring verplicht voor horecapersoneel

ORANJESTAD – Alle personen die etenswaren of drank verkopen, of betrokken zijn bij de bereiding ervan, moeten hun gezondheidstest in orde hebben. Directie Volksgezondheid (DVG) dringt er bij alle ondernemers die voedsel, alcoholische of niet-alcoholische dranken verkopen, op aan om daar rekening te houden. Ondanks de coronasituatie wordt er streng gecontroleerd en worden bedrijven die in overtreding zijn, per direct gesloten.

Zoals vermeld in het Personeelsbesluit warenverordening moet de gezondheidsverklaring geldig zijn en tijdens inspecties getoond worden aan de inspecteurs van Directie Volksgezondheid. Werkgevers moeten er rekening mee houden dat de gezondheidsverklaring één jaar geldig is.

Naast de gezondheidsverklaring moeten horecabedrijven ook voldoen aan alle hygiënevoorschriften, zoals reinheid, scheiding van levensmiddelen en correcte voedseltemperatuur;

Deel dit artikel