Nieuws op Aruba

Gouverneur Boekhoudt aanwezig bij beëdiging en diploma uitreiking

Foto: © Kabinet Gouverneur Aruba

ORANJESTAD – Negen aspiranten van de Dienst Gevangeniswezen Aruba (DGWA) hebben op dinsdag 31 augustus hun diploma in ontvangst mogen nemen ter afsluiting van hun opleiding. De Gouverneur van Aruba, Zijne Excellentie Alfonso Boekhoudt heeft deze ceremonie bijgewoond.

Bij aankomst op het Balashi Opleidingscentrum werd Gouverneur Boekhoudt ontvangen met een eregroet van de aspiranten. Om 10 uur startte het programma met een welkomstwoord van Janice Sint Jago (Hoofd Advisering en Onderzoek KIA) en een korte uitleg over de inhoud van de opleiding door Shirley Pope (Opleidingscoördinator).

Vervolgens legden de aspiranten een voor een zowel de ambtseed als de zuiveringseed af ten overstaan van demissionair minister Andin Bikker (Justitie, Veiligheid en Integratie), waarna zij hun diploma uitgereikt kregen. De ceremonie werd vervolgd met een toespraak door demissionair minister Bikker en een toespraak door Gino Winklaar (Directeur KIA). Ter afsluiting werd het Arubaanse volkslied afgespeeld.

Deel dit artikel