Nieuws op Aruba

Huiszoeking bij voormalig Statenlid Alan Howell

Archieffoto – NoticiaCla

ORANJESTAD – De Landsrecherche en het Recherche Samenwerkings Team (RST) hebben zaterdag huiszoeking verricht bij een woonhuis in de Papayastraat. Dit onderzoek heeft te maken met de zaak Diamante, waarin voormalig Statenlid Alan Howell (POR) verdacht wordt van malversaties met overheidsgeld.

Eind maart maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat er beslag was gelegd op de bankrekening van een stichting die gelieerd is aan de toenmalige regeringspartij POR. Er zouden mogelijk malversaties met geld hebben plaatsgevonden en dat wordt nog steeds onderzocht. 

Minister-president Wever-Croes verklaarde dat integriteit en behoorlijk bestuur voor haar de basis zijn onder haar regering. Een dermate zware schending door een coalitiepartij, vond ze reden genoeg om het ontslag van de regering in te dienen en het parlement te ontbinden. 

Kort na deze bekendmaking distantieerde minister van Justitie Andin Bikker zich volledig van POR, de partij waar hij de enige minister voor was, sinds het wegsturen van Marisol Lopez-Tromp. Hij had al eerder laten weten de politiek te zullen verlaten na zijn ambtstermijn en het voorzitterschap van POR overgedragen aan Statenlid Alan Howell. 

Die deed nog wel mee aan de verkiezingen op 25 juni, maar slaagde er niet in een zetel in het Parlement te bemachtigen. Hijzelf houdt vol dat hij mogelijk schuldig is aan het voeren van een rommelige administratie, maar geen publiek geld in eigen zak heeft gestoken.

Het OM heeft laten weten nog niet tot aanhoudingen over te gaan.

Deel dit artikel