Nieuws op Aruba

Lekken lijst positieve coronatests per ongeluk

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de zaak rond het uitlekken van lijsten met namen van positief op corona geteste personen te seponeren. Na een jaar onderzoek is vastgesteld dat de betrokken personen de medische informatie per ongeluk naar een verkeerd e-mailadres hebben gestuurd. 

In augustus 2020 kwam een lijst met namen van positief op corona geteste personen in de openbaarheid. Omdat het gaat om informatie die valt onder het medisch beroepsgeheim, diende Directie Volksgezondheid een klacht in bij het OM. 

Er kwamen al snel twee personen in beeld. Het werd uiteindelijk duidelijk dat een van hen de namenlijst per ongeluk naar een verkeerd e-mailadres heeft gestuurd. Volgens het OM gaat het om een menselijke fout en niet om een strafbaar feit. Daarom is de zaak geseponeerd.

Deel dit artikel