Nieuws op Aruba

Meer ‘blauw’ op straat

Foto’s – Korps Politie Aruba

ORANJESTAD – Eind vorige week hebben veertien aspirant politiemensen het eerste deel van hun vierjarige studie afgerond. Ze kregen hun diploma uit handen van de nieuwe minister van Justitie, Rocco Tjon. 

Aanwezig bij de diploma-uitreiking waren de waarnemend politiechef, Irma Gordon en de directeur van de politieacademie Jeanette Richardson Baars.

“Nu begint hun politiecarrière in de praktijk. De groep pas afgestudeerden zal nu de verschillende districten gaan versterken. Proficiat aan de afgestudeerden en hun familie. Veel succes in jullie politiecarrière”, aldus minister van Justitie Rocco Tjon.

De minister hield ook een toespraak voor groep 2021, die hun studie begint aan de politieacademie. Groep 2020 is geselecteerd uit meer dan 500 sollicitanten, dus ze werden erop gewezen dat ze deze kans goed moeten benutten. Ze zullen niet alleen deel uitmaken van een dynamische en professionele organisatie, maar ook van de Arubaanse politiefamilie.

De minister merkte op dat de politieacademie in het hart van het politiekorps ligt en dat de instructeurs over veel kennis en expertise beschikken. Het plan om de politieacademie te privatiseren en om te vormen tot een justitieacademie zal binnenkort van start gaan. Deze academie zal ervoor zorgen dat de opleiding van het bestaande personeel sneller zal verlopen, maar zal ook opleidingen verzorgen voor de publieke sector (bijvoorbeeld tot buitengewoon opsporingsambtenaar). Ze zal ook opleidingen verzorgen voor de particuliere sector (veiligheid en beveiliging).

Deel dit artikel