Nieuws op Aruba

Mensen met een beperking horen erbij

ORANJESTAD – ,,Een regering kan niet in zijn eentje een sterke gemeenschap creëren. Alle burgers moeten hun steentje bijdragen.” Dat zei Rechenell ‘Richi’ Statie in een korte verklaring tegen het nieuwe Kabinet. De gehandicapte jongeman was uitgenodigd om deel uit te maken van de inhuldigingsceremonie.

Hij zei dat de coronacrisis vernietigend is geweest voor Aruba en dat het nu aan de volledige bevolking is om de klap te boven te komen. ,,Alleen samen kunnen we dat voor elkaar krijgen.”

Statie was een sportieve jongen die fanatiek met zijn sport bezig was, toen een zwaar ongeluk vier jaar geleden hem in een rolstoel deed belanden. Met veel doorzettingsvermogen wist hij zijn leven weer vorm te geven en is onlangs weer met school begonnen, om zich voor te bereiden op zijn eindexamen.

Premier Evelyn Wever-Croes benadrukte haar bewondering voor de jonge man. Ze zei dat hij haar inspireerde met zijn woorden en daden. ,,Rechenelle staat symbool voor nooit opgeven. Veel mensen hebben het momenteel moeilijk, maar deze jongeman kan ons inspireren om door te gaan.”

De bewindsvrouw legde uit dat ze Statie heeft uitgenodigd om een gezicht te geven aan de inclusie die de nieuwe regering voorstaat. ,,Wij sluiten niemand uit.”

Deel dit artikel