Nieuws op Aruba

MEP-fractie nog niet compleet

ORANJESTAD – Een dag voor de officiële opening van het nieuwe parlementaire jaar en enkele dagen na de presentatie van de nieuwe ministers, heeft regeringspartij MEP de Statenfractie nog niet rond. Voormalig Statenvoorzitter Juan ‘Ady’ Thijsen heeft nog niet besloten of hij doorgaat in de politiek. Als hij daarmee stopt, krijgt Ricky Hoek de vrijgekomen zetel.

De positie van Sue Ann Ras is inmiddels wel duidelijk. Zij was al eerder Statenlid, maar vertrok, nadat ze zichzelf in een pijnlijke positie had gebracht, door film te kijken op Netflix tijdens een vergadering van de Tweede Kamer. Ze werd hoofd van het Sociaal Crisisplan. Ze heeft besloten dat werk te vervolgen en wordt daarmee coördinator op het kantoor van minister Rocco Tjon. 

Inmiddels is Shailiny Tromp-Lee benoemd tot fractieleider van de gele partij.

Deel dit artikel