Nieuws op Aruba

Overheid bindt strijd aan met onzin over corona

ORANJESTAD – Er zijn nog steeds mensen die denken dat men COVID-19 kan voorkomen of genezen met antibiotica of een ander medicijn. Daarom voert de overheid campagne om verdere verspreiding van deze misinformatie tegen te gaan.

Directie Volksgezondheid (DVG) laat weten dat de coronavirusziekte (COVID-19) wordt veroorzaakt door een virus, niet door bacteriën: ,,Antibiotica werken niet tegen virussen, alleen tegen bacteriën. Er zijn momenteel geen specifieke medicijnen die dit virus kunnen genezen. Daarom is het van groot belang dat u zich laat vaccineren en alle preventieve en veiligheidsmaatregelen blijft nemen.” DVG roept ongevaccineerde burgers op om zich te melden voor de vaccinatiemarathon. ,,Bedenk dat vaccineren niet alleen een daad van solidariteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid is, waarbij niemand kan achterblijven, maar ook een daad van liefde voor uzelf, uw gezin en uw land. Aarzel alstublieft niet langer en laat u vaccineren.”

Deel dit artikel