Nieuws op Aruba

Politie onderschept boot vol illegalen

ORANJESTAD – Voor de kust van San Nicolas is dinsdagavond een boot vol met illegale vreemdelingen onderschept. Volgens de politie ging het om 24 personen met de Venezolaanse nationaliteit, die zonder geldige papieren probeerden Aruba binnen te komen.

Rond 20.20 uur kreeg de radarkamer een signaal van een onbekend vaartuig dat uit de richting van Venezuela de territoriale wateren van Aruba binnenvoer. Het bootje ging richting Rodgers Beach in Seroe Colorado, waar het werd onderschept met behulp van de politiehelikopter.  Alle 24 opvarenden werden aangehouden.

Het vaartuig werd naar de haven in Barcadera gesleept en daar werd een onderzoek opgestart naar mensensmokkel. De kapitein van de boot werd aangehouden, evenals een bemanningslid.

Deel dit artikel